Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/kapristapenade-med-dragon-och-hasselnotter/
Ingredienser:
1 burk avrunna kapris, ca 50g
1 kruka dragon, bladen
0,5 dl hasselnötter (gärna lätt rostade)
En enkel tapenade med lite nyskapande smaker. Underbart god tillsammans med en bit levain eller som tillbehör till rostade sötpotatis, rödbetor eller andra rotfrukter.
Recept och styling: Ecoviva – ekologisk matkasse
Foto: Emma Mattsson
Rosta hasselnötterna lätt i en torr stekpanna eller i ugnen. Passa noga så att de inte bränns vid. Finhacka alla ingredienser, den ska inte vara helt slät, utan det får gärna vara lite bitar kvar.
Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten. Förberedelser & tillagning Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med…
Läs receptetEn vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker som passar perfekt till våren och sommarens mottagningar och fester. Vi har fyllt den med en god potatissallad smaksatt med brynt smör och gräslök, en Västerbottenskräm med dill och toppat den med rostade hasselnötter som vi blandat med kummin.…
Läs receptet