Lanson Green Label

Lanson Green Label

Ekologisk toppchampagne från anrika Lanson! Lanson Green Label framställs av organiska druvor som uteslutande odlas på en vingård i hjärtat av Marnedalen.

Lanson Green Label har en mycket frisk och fruktig smak med inslag av vinteräpplen, citrus, vit persika, brioche och mineral. Moussen är pigg och livfull och eftersmaken är ljuvligt lång och balanserad.

Vinmakaren Hervé Dantans vision var att skapa en champagne med största möjliga smakrikedom och minsta möjliga miljöpåverkan. Därför undviks konstbevattning och bekämpningsmedel i vingårdarna. Druvorna plockas varsamt för hand och enbart hästar används som hjälp vid skörden. Resultatet: en elegant, smakrik ekologisk champagne i total samklang med naturen!

Champagne Lanson är redan många vinkännares favorit på grund av sin eleganta finess. Denna cuvée domineras av druvan pinot noir och har lagrats i hela 36 månader på sin jästfällning vilket medför delikata små bubblor med lyxig karaktär. Av hänsyn till miljön levereras Lanson Green Label dessutom i lättviktsflaska med en etikett av återvinningsbart material.

465 kr