Vin till vegetariskt

Hur matchar man bäst vin till vegetarisk mat?

Egentligen är det inte så svårt att välja vin till vegetariskt, det främsta man ska tänka på är att inte servera alltför kraftiga viner till maten som tar över grönsakernas delikata smaker. Är man en överförtjust i riktigt kraftiga viner kan man istället servera dem efter maten med bara lite gott bröd med olivolja eller annat snacks.

Hemligheten bakom att matcha vin och mat ligger i de så kallade smakbryggorna och dessa brukar oftast vara salt, syra, ost, smör eller grädde. I vegetarisk mat går det utmärkt att byta ut smör och grädde till vegetabiliska alternativ såsom olika oljor, havregrädde eller sojagrädde.

Råa grönsaker och vin kan vara lite kluriga att kombinera med vin men där kan man till exempel tillsätta en krämig dressing, några brödkrutonger, rostade och saltade frön eller liknande för att skapa en smakbrygga.

Vin till vegetarisk buffé

Till en vegetarisk buffé kan man servera antingen ett smakrikt vitt vin eller ett lite mjukare rött. Ett vitt vin vi skulle rekommendera till vegetarisk buffé är Capitano Bianco och ett smakrikt men inte för strävt rött vi rekommenderar är Periquita Original.

Vintips

Vin till vegetariskt

  • Pris: kr.
  • Artnr:
Läs mer

Vintips

Vin till vegetariskt

  • Pris: kr.
  • Artnr:
Läs mer