Mat

Krämig champinjonsoppa

En mycket krämig och smakrik svampsoppa. Superenkel att göra och perfekt att förbereda om man vill servera den som en förrätt till en middagsbjudning. Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb Förberedelser & tillagning Rensa och hacka svampen. Hacka lök och vitlök fint.…

Läs receptet

Extra len hummus med färgglad tomatsallad

Passa på att njuta av våra svenska tomater nu när de är i säsong. Servera som en lättare middag eller till en sensommarlunch. Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len. Ett lite pilligt och tidskrävande jobb med…

Läs receptet

Vårig pasta med sparris, örter och rostad mandel

En ljuvligt vårig pastarätt med sparris, färskost, örter och citron som vi toppar med mild rostad mandel. Snabblagad primörlyx! Om man vill servera ett glas vin till denna rätt tycker vi att man ska rikta blickarna mot franska vita viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc.…

Läs receptet

Bakad sötpotatis med vegansk skagenröra

Sötpotatisens mjuka och fylliga smak kommer till sin fulla rätt i denna lättlagade middag. Fyll potatisen med en krämig skagenröra och njut av en underbar smakupplevelse! Denna rätt serveras med fördel tillsammans ett glas krispigt vitt vin gjort på Sauvignon Blanc druvan. Förberedelser & tillagning:…

Läs receptet

Vegetarisk tacopaj

En festlig paj som passar lika bra till fredagsmiddagen som till buffén. Den smakrika tacokryddningen gör pajen till en rätt som går hem hos både stora och små. Förberedelser och tillagning: Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tärna ner smöret i mjölblandningen och…

Läs receptet

Champinjonlimpa med ris och örter

Ett vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Mjuka smaker från champinjoner, ris och linser blandas med knapriga nötter och frön för en spännande smakupplevelse. Servera som en del av ett buffébord eller tillsammans med till exempel en stor sallad och ugnsstekt potatis. Vill man servera vin till…

Läs receptet

Spaghetti med linsbolognese

En italiensk klassiker i ny vegetarisk tappning. Vitlök och örter ger denna pastasås en ljuvlig smak som fungerar både till vardag och fest. Förberedelser och tillagning: Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök fint och riv moroten grovt. Hetta upp olivolja i en…

Läs receptet

Bakad delikatesspotatis med tångrom

Bakad potatis är inne igen och vi förstår varför. Billigt, gott och nyttigt! Här har vi gjort en lyxvariant med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron som passar bra till ett glas bubbel. Servera antingen som småplock till fördrinken eller som en liten förrätt.…

Läs receptet

Brysselkålssoppa

Brysselkålsoppa med parmesan är en riktigt god och mättande vintersoppa! Perfekt att göra nu när brysselkål är i säsong. Recept: Ecoviva – Ekologisk matkasse till din dörr! Foto: Emma Mattsson Förberedelse och tillagning: Ansa brysselkålen, ta bort eventuella dåliga blad. Skala och skär löken i bitar. Fräs…

Läs receptet

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Pärlcouscous Koka pärlcouscous i…

Läs receptet