Ekologiskt vin & vegetarisk mat
Dina favoriter
Hem / Recept / Potatispizza med rädisor och pesto

Potatispizza med rädisor och pesto

4 personer | 30 min
Betyg (0 röster)
Vad tycker du?

Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa. Den mumsiga tomatsåsen räcker till två pizzor. Dubbla receptet på pizzadeg istället för att skala ner tomatsåsen, eller köp färdiga pizzabottnar såklart. För att mer pizza alltid är bättre än mindre pizza!

Recept potatispizza med rädisor och pesto

Ingredienser

För 4 personer
Pizzadeg, 1 pizza!
50g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl vatten, fingervarmt
7 dl vetemjöl special
Tomatsås 2 pizzor!
1 gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk vetemjöl
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
Topping
½ kruka salvia
½ kruka basilika
½ dl olivolja
2 potatisar, tunt skivade
4 rädisor, tunt skivade
1 näve ruccola
salt & peppar

Gör så här

Pizzadeg (eller så köper du färdig såklart)

1.

Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.

2.

Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter.

3.

Baka ut med kavel på mjölat bakbord.

Tomatsås

1.

Fräs gul lök och vitlök i oljan, utan att den tar färg.

2.

Rör ner vetemjölet. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.

3.

Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.

Pizzan!

1.

Sätt ugnen på 225°c. Mixa salvia, basilika, olivolja, salt och peppar i en matberedare till en lite grynig pesto. Spara ett par blad av salvia och basilika.

2.

Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten. Lägg ut den skivade potatisen.

3.

Grädda 15-20 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rädisa, basilika, salvia och ruccola. Ringla peston över pizzan. Servera!

Foto: Magnus Holm Recept: Emil Dahlberg, Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.
I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.