Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa. Den mumsiga tomatsåsen räcker till två pizzor. Dubbla receptet på pizzadeg istället för att skala ner tomatsåsen, eller köp färdiga pizzabottnar såklart. För att mer pizza alltid är bättre än mindre pizza!
Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget till en fast och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning av pizzan.
Lägg tillbaka pizzadegen i degbunken och jäs under bakduk cirka 25 minuter.
Baka ut med kavel på mjölat bakbord.
Fräs gul lök och vitlök i oljan, utan att den tar färg.
Rör ner vetemjölet. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka 10 minuter.
Mixa till en slät sås i en matberedare eller med en stavmixer.
Sätt ugnen på 225°c. Mixa salvia, basilika, olivolja, salt och peppar i en matberedare till en lite grynig pesto. Spara ett par blad av salvia och basilika.
Sprid ut tomatsåsen över pizzabotten. Lägg ut den skivade potatisen.
Grädda 15-20 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med rädisa, basilika, salvia och ruccola. Ringla peston över pizzan. Servera!