Denna snabba gröna pizza bianco med zucchini, rödlök, pecorino och gräslök är perfekt nu när zucchinin är i säsong. Recept av Siri Barje. I glaset väljer vi ett riktigt fruktigt rött vin från Italien som balanserar bort den lilla beskan vi kan få från zucchini.
Sätt ugnen på högsta värme, gärna med grillfunktion.
Hacka ruccolan. Blanda rucola, färskost, salt, peppar och lite citronsaft. Ställ åt sidan.
Skala och dela vitlöken på hälften och skiva den sedan så tunt du kan. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skiva även zucchinin fint.
Kavla ut pizzadegen tills den är ganska tunn, använd mjöl! Den behöver absolut inte vara rund. Lyft över degen till en plåt med bakplåtspapper. (Enklast gör du det genom att rulla upp degen runt en kavel eller flaska.)
Sätt in plåten högt upp i ugnen och baka pizzabottnen tills den är gyllene på ovansidan. Det går fort! Ta ut den, vänd på den och sätt in den i ugnen igen så att andra sidan också blir gyllene.
Ta ut pizzabottnen och sprid ut färskosten jämnt över. Fördela vitlök, zucchini och rödlök ovanpå och riv över pecorinoosten. Grädda högst upp i ugnen tills osten har smält lite och allt har fått lite färg.
Ta ut zucchinipizzan, strö över hackad gräslök, en god olivolja, chiliflakes och rostade solrosfrön. Sen är det bara att njuta av världens godaste pizza bianco!