Ekologiskt vin & vegetarisk mat
Dina favoriter
Hem / Recept / Zucchinipizza – en vegetarisk pizza bianco

Zucchinipizza – en vegetarisk pizza bianco

2 personer | 25 min
Betyg (19 röster)
Vad tycker du?

Denna snabba gröna pizza bianco med zucchini, rödlök, pecorino och gräslök är perfekt nu när zucchinin är i säsong. Recept av Siri Barje. I glaset väljer vi ett riktigt fruktigt rött vin från Italien som balanserar bort den lilla beskan vi kan få från zucchini.

zuccihinipizza

Ingredienser

För 2 personer
Pizzadeg
1 sats pizzadeg eller 1 rulle färdig pizzadeg
Topping pizza bianco
½ påse ruccola, à 70 g
150 g philadelphiaost
salt och peppar
lite färskpressad citronsaft
2 vitlöksklyftor
½ rödlök
1/2 zucchini
50 g pecorinoost
hackad gräslök
1 msk god olivolja
chiliflakes
1 msk rostade solrosfrön

Gör så här

1.

Sätt ugnen på högsta värme, gärna med grillfunktion.

2.

Hacka ruccolan. Blanda rucola, färskost, salt, peppar och lite citronsaft. Ställ åt sidan.

3.

Skala och dela vitlöken på hälften och skiva den sedan så tunt du kan. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skiva även zucchinin fint.

4.

Kavla ut pizzadegen tills den är ganska tunn, använd mjöl! Den behöver absolut inte vara rund. Lyft över degen till en plåt med bakplåtspapper. (Enklast gör du det genom att rulla upp degen runt en kavel eller flaska.)

5.

Sätt in plåten högt upp i ugnen och baka pizzabottnen tills den är gyllene på ovansidan. Det går fort! Ta ut den, vänd på den och sätt in den i ugnen igen så att andra sidan också blir gyllene.

6.

Ta ut pizzabottnen och sprid ut färskosten jämnt över. Fördela vitlök, zucchini och rödlök ovanpå och riv över pecorinoosten. Grädda högst upp i ugnen tills osten har smält lite och allt har fått lite färg.

7.

Ta ut zucchinipizzan, strö över hackad gräslök, en god olivolja, chiliflakes och rostade solrosfrön. Sen är det bara att njuta av världens godaste pizza bianco!

Recept: Siri Barje
Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.
I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.