Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/pizza-med-fankal-och-dill/
1 plåt pizza
Ingredienser
1 färdig pizzadeg
eller hemmagjord
Topping
2 dl crème fraiche
ca 150 g riven Västersbottenost
1 medelstor fänkål
1 knippe färsk dill
Nymald svartpeppar
Havssalt
En lättlagad och supergod vegetarisk pizza bianco med topping av fänkål, dill, Västerbottensost och crème fraiche. Med lite havssalt och nymald svartpeppar på toppen är du i pizzaheaven.
Gör pizzadegen eller använd färdigköpt.
Värm ugnen till 250 grader.
Tvätta och strimla fänkålen. Skölj och hacka dillen. Riv osten.
Kavla ut pizzadegen och bred över crème fraiche och riven Västerbottensost. Fördela den strimlade fänkålen över pizzan och sätt sedan in i ugnen. Grädda tills pizzan ser klar ut, cirka 10 minuter.
Strössla dillen över pizzan, lite havsflingsalt och nymald svartpeppar över pizzan. Servera direkt.
Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Denna snabba gröna pizza bianco med rödlök, pecorino och gräslök är perfekt nu när zucchinin är i säsong. Receptet är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av Siri Barje. Förberedelser & tillagning: 1. Sätt ugnen på…
Läs receptetFint skivad potatis på pizza är ett måste att testa. Den mumsiga tomatsåsen räcker till två pizzor. Dubbla receptet på pizzadeg istället för att skala ner tomatsåsen. För att mer pizza alltid är bättre än mindre pizza! Förberedelser och tillagning: Pizzadegen: Blanda jäst, socker, salt,…
Läs receptet