Pizza kan egentligen varieras i det oändliga men att bre smaksatt hummus på en knaprig pizzabotten gjord på kikärtor blir gärna en återkommande favorit! Vi serverar såklart denna goda pizzan till ett italienskt rödvin
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötter i mindre bitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och rosta i ugn ca 20 minuter.
Blanda under tiden kikärtsmjöl med 3dl vatten och 0,5 tsk salt. Låt svälla i 10 minuter och bred sedan ut kikärtssmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175 grader (efter morötterna) i ca 10 min eller tills botten fått lite färg.
Mixa morötterna med kikärtor, vitlök, pressad citron, tahini, gurkmeja och 3 msk olja till en slät hummus, späd ev. med lite vatten för krämigare konsistens.
Öka ugnstemperaturen till 200 grader. Bred hummus jämt på kikärtsbotten. Skär zucchini tunt och ansa hela svartkålsblad. Massa dem båda med olja och fördela på botten. Smula över fetaost och pinjenötter och grädda i ugnen ca 10 min eller tills osten fått fin färg. Ringla på chiliolja och servera direkt.