Vår favorit till förrätt. Läskande, het och enkel att förbereda dagen innan. Bara att grilla musslorna strax innan maten. I glaset väljer vi ett lent rieslingvin med härlig fruktighet. Vinets lena struktur matchar den lite oljiga pilgrimsmusslan medans vinets fruktighet balanserar soppas chilihetta.
Skölj och dela 1 gurka och sellerin. Dela och gröp ur avokado. Mixa gurka, selleri, avokado, spenat, solrosfrön, sesamfrö, limejuice, vitlök, chiliflakes, 4 msk olivolja och 0,5tsk salt. Späd eventuellt med lite vatten. Häll upp i fyra glas och ställ kallt till servering.
Finhacka resten av gurkan och blanda med rostade sesamfrön och koriander.
Torka musslorna med hushållspapper. Hetta upp en panna med olja och stek ett par minuter på varje sida. (Gärna i grilljärn för fina grillränder) Salta och peppra och trä de grillade musslorna på 4 träspett
Toppa gazpachon med gurkhacket och placera musselspetten ovanpå glasen. Ringla på lite sesamolja och servera direkt.