Detta recept på en mustig brysselkålssoppa med parmesan är en av våra favoriter! Dessutom både vegetarisk och jätteenkel att göra. Ett toppenrecept helt enkelt!
Ansa brysselkålen, ta bort eventuella dåliga blad. Skala och skär löken i bitar.
Fräs löken mjuk i lite olja i en stor kastrull, utan att löken tar färg. Häll på buljongen och tillsätt brysselkål. Låt småkoka under lock tills brysselkålen är nätt och jämnt mjuk, cirka 5-7 minuter.
Fiska upp 1/4 av brysselkålen med en hålslev och lägg åt sidan. Häll i grädden och låt soppan koka ytterligare några minuter så att brysselkålen blir mjuk.
Mixa soppan slät och rör sedan ner den rivna parmesanosten. Dela de kvarvarande brysselkålen i halvor/klyftor.
Häll upp brysselkålssoppan i skålar och toppa med brysselkålen. Servera med ett gott surdegsbröd, smör och ost