Detta recept på en mustig brysselkålssoppa med parmesan är en av våra favoriter! Den är dessutom superenkel att göra. En riktig go to-rätt på vardagen.
Ansa brysselkålen, ta bort eventuella dåliga blad. Skala och skär löken i bitar.
Fräs löken mjuk i lite olja i en stor kastrull, utan att löken tar färg. Häll på buljongen och tillsätt brysselkål. Låt småkoka under lock tills brysselkålen är nätt och jämnt mjuk, cirka 5-7 minuter.
Fiska upp 1/4 av brysselkålen med en hålslev och lägg åt sidan. Häll i grädden och låt soppan koka ytterligare några minuter så att brysselkålen blir mjuk.
Mixa soppan slät och rör sedan ner den rivna parmesanosten. Dela de kvarvarande brysselkålen i halvor/klyftor.
Häll upp brysselkålssoppan i skålar och toppa med brysselkålen. Servera med ett gott surdegsbröd, smör och ost