En variant på den kryddiga libanesiska potatisen, men här på en plåt och som en hel rätt ihop med krispiga kikärtor och krämig röra. Gott i matlåda om det skulle bli något över! Till den här rätten väljer vi ett fruktigt och medelfylligt rödvin som speglar rättens många smaker.
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg potatis och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och rosta i ugn ca 20 min.
Dela paprikorna på mitten, kärna ur och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan ner. Om varmluftsugn – ställ in paprikorna samtidigt som potatisen och låt rosta även paprikorna i 20 min. I annat fall kan du ställa paprikorna under potatisen och låta dem vara inne 5 minuter längre eller tills de har ordentligt med färg. Lägg sen paprikorna i en plastpåse och förslut.
Mixa vitlök, chili, koriander, (spara några blad till servering) citronskal och juice samt 1 dl olja. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut plåten ur ugnen och krossa potatisen med en gaffel. Dela broccoli och halloumi och lägg på plåten, ringla över örtoljan. Ställ tillbaka i ugnen ca 10-15 minuter eller tills halloumin fått fin färg.
Häll ut paprikorna ur plastpåsen, dra av det mesta av skalet och mixa sen ihop med valnötter, chilipulver, paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
Ställ fram hela plåten på bordet, toppa med koriander och servera med paprikaröran och kanske ett gott bröd.