Mat

Brysselkålssoppa

Brysselkålsoppa med parmesan är en riktigt god och mättande vintersoppa! Perfekt att göra nu när brysselkål är i säsong. Recept: Ecoviva – Ekologisk matkasse till din dörr! Foto: Emma Mattsson Förberedelse och tillagning: Ansa brysselkålen, ta bort eventuella dåliga blad. Skala och skär löken i bitar. Fräs…

Läs receptet

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Pärlcouscous Koka pärlcouscous i…

Läs receptet

Fänkålsrisotto

En risotto med smak av fänkål, chiliflakes, timjan och mozarella! Recept och foto är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av Siri Barje. Såhär skirver Siri själv om denna rätt: ”Vill slå ett slag för risotton!…

Läs receptet

Auberginelasagne

Lasagne är riktig comfort food som passar perfekt när det blir lite kyligare ute. Denna smakrika lasagne görs med färska pastaplattor för extra vardagslyxig känsla. Recept och foto är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av…

Läs receptet

Zucchinipizza

Denna snabba gröna pizza bianco med rödlök, pecorino och gräslök är perfekt nu när zucchinin är i säsong. Receptet är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av Siri Barje. Förberedelser & tillagning: 1. Sätt ugnen på…

Läs receptet

Filodegsknyten med svamp och parmesan

Frasiga filodegsknyten med svamp och parmesan. En riktig höjdare! Servera som varmrätt tillsammans med en god grönsallad eller som del av en buffé. Till dessa filodegsknyten med svamp och parmesan skulle vi rekommendera ett medelfylligt och fruktigt italienskt vin med lite körsbärsaromer. Recept: Ecoviva –…

Läs receptet

Pulled mushrooms med salta padrónes

Smakrik, grillad svamp, serverat i ett gott hamburgerbröd. En snabb och enkel rätt att ta till när du är sugen på något som helt enkelt är riktigt mumsigt. Servera med salta Pimientos de Padrón, små gröna paprikor. De har en säregen smak och går att hitta…

Läs receptet

Samosas

Att göra samosas är inte alls så svårt som det ser ut. Här bjuder vi på en klassisk variant med en smakrik fyllning. Till detta recept används kokad, kall, skalad potatis. Det här ett recept som är utmärkt att ta till när du har överbliven…

Läs receptet

Mustig vegokorvgryta med chili och choklad

En mustig höstgryta där kryddig vegokorv får sällskap av tomat, chili och choklad. En riktigt smakrik gryta. Underbart god tillsammans med svart ris och en grönsallad. Recept: Ecoviva – ekologisk matkasse Foto: Emma Mattsson Förberedelser & tillagning: Koka ris eller pasta enligt anvisning på paketet.…

Läs receptet

Blomkålsrisotto med rostad fänkål

En perfekt sensommarrätt. Risotto utan ris! Vi gör en himmelskt god variant på mixad blomkål istället. Vill man ha ett glas vin till denna blomkålsrisotto med rostad fänkål skulle vi rekommendera ett frisk och fruktigt vitt vin. Förberedelser & tillagning: Sätt ugnen på 200°c. Strimla fänkålen…

Läs receptet