Mat

Champinjonlimpa med ris och örter

Ett vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Mjuka smaker från champinjoner, ris och linser blandas med knapriga nötter och frön för en spännande smakupplevelse. Servera som en del av ett buffébord eller tillsammans med till exempel en stor sallad och ugnsstekt potatis. Vill man servera vin till…

Läs receptet

Spaghetti med linsbolognese

En italiensk klassiker i ny vegetarisk tappning. Vitlök och örter ger denna pastasås en ljuvlig smak som fungerar både till vardag och fest. Förberedelser och tillagning: Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök fint och riv moroten grovt. Hetta upp olivolja i en…

Läs receptet

Bakad delikatesspotatis med tångrom

Bakad potatis är inne igen och vi förstår varför. Billigt, gott och nyttigt! Här har vi gjort en lyxvariant med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron som passar bra till ett glas bubbel. Servera antingen som småplock till fördrinken eller som en liten förrätt.…

Läs receptet

Brysselkålssoppa

Brysselkålsoppa med parmesan är en riktigt god och mättande vintersoppa! Perfekt att göra nu när brysselkål är i säsong. Recept: Ecoviva – Ekologisk matkasse till din dörr! Foto: Emma Mattsson Förberedelse och tillagning: Ansa brysselkålen, ta bort eventuella dåliga blad. Skala och skär löken i bitar. Fräs…

Läs receptet

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Pärlcouscous Koka pärlcouscous i…

Läs receptet

Fänkålsrisotto

En risotto med smak av fänkål, chiliflakes, timjan och mozarella! Recept och foto är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av Siri Barje. Såhär skirver Siri själv om denna rätt: ”Vill slå ett slag för risotton!…

Läs receptet

Auberginelasagne

Lasagne är riktig comfort food som passar perfekt när det blir lite kyligare ute. Denna smakrika lasagne görs med färska pastaplattor för extra vardagslyxig känsla. Recept och foto är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av…

Läs receptet

Zucchinipizza

Denna snabba gröna pizza bianco med rödlök, pecorino och gräslök är perfekt nu när zucchinin är i säsong. Receptet är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av Siri Barje. Förberedelser & tillagning: 1. Sätt ugnen på…

Läs receptet

Filodegsknyten med svamp och parmesan

Frasiga filodegsknyten med svamp och parmesan. En riktig höjdare! Servera som varmrätt tillsammans med en god grönsallad eller som del av en buffé. Till dessa filodegsknyten med svamp och parmesan skulle vi rekommendera ett medelfylligt och fruktigt italienskt vin med lite körsbärsaromer. Recept: Ecoviva –…

Läs receptet

Pulled mushrooms med salta padrónes

Smakrik, grillad svamp, serverat i ett gott hamburgerbröd. En snabb och enkel rätt att ta till när du är sugen på något som helt enkelt är riktigt mumsigt. Servera med salta Pimientos de Padrón, små gröna paprikor. De har en säregen smak och går att hitta…

Läs receptet