Mat

Fried rice med zucchini, morotspesto och rostade kikärter

Passa på att göra denna färgglada rätt nu på sommaren då morötter, kål och zucchini är i säsong. Servera gärna med solmogna små tomater vid sidan om. Vill man servera ett vin till fried rice med zucchini, morotspesto och rostade kikärtor skulle vi föreslå en…

Läs receptet

Friterade oliver

Friterade, fyllda gröna oliver blir ett riktigt lyxigt snacks som passar utmärkt till ett glas rosévin, med eller utan bubblor! Farligt gott tilltugg som är svårt att sluta äta… Detta recept går även att göra veganskt, ta bara bort parmesanosten och byt ut ägget mot…

Läs receptet

Italiensk grönsaksgryta med vitt vin och gremolata

Med goda grönsaker, mjuka bönor, vitt vin och smakrik gremolata på toppen kan det inte bli annat än en supergod gryta. Servera med nybakt surdegsbröd eller baguette. Till en italiensk grönsaksgryta med vitt vin och gremolata skulle vi rekommendera att servera ett italienskt ekologiskt vitt vin…

Läs receptet

Gnocchi med frästa grönsaker och salsa arrabiata

Salsa arrabiata är en arg men väldigt god italiensk salsa som fått sin ”ilska” av chilipepparn. Graden av ilska kan man justera efter smak. Förberedelser och tillagning: Sätt på ugnen på cirka 150 grader. Tärna aubergine och blanda med salt. Låt stå 10-20 minuter. Skålla…

Läs receptet

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

En underbar variant av en nachotallrik. En grandios variant med salsa och chilimajonnäs! Receptet är uppbyggt så att man kan välja om man vill göra rätten helt vegansk, vegetarisk eller om man vill lägga till lite kyckling. Smart och kul koncept på recept tycker vi,…

Läs receptet

Grönsakspytt med fårostcrème

En färgglad vegetarisk pytt med mycket smak. Servera med en stor grönsallad och njut! Receptet på grönsakspytt med fårostcrème, senaps- och honungsdressing har Ecoviva gjort till sin matkasse och har blivit mycket uppskattat hos deras kunder och hos oss. Vill man ha rätten vegansk kan man…

Läs receptet

Spansk potatis- och mandelsoppa

Söta druvor och salt ost blir perfekt topping till den här annorlunda potatissoppan. I Spanien, där soppan har sitt ursprung, serveras den både kall och varm. Serverar ni denna spanska- potatis och mandelsoppa kall tycker vi att det är gott med ett mousserande vin till, förslagsvis…

Läs receptet

Potatispizza med rädisor och pesto

Fint skivad potatis på pizza är ett måste att testa. Den mumsiga tomatsåsen räcker till två pizzor. Dubbla receptet på pizzadeg istället för att skala ner tomatsåsen. För att mer pizza alltid är bättre än mindre pizza! Förberedelser och tillagning: Pizzadegen: Blanda jäst, socker, salt,…

Läs receptet

Nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré

Varför äta halvfabrikat när du kan laga dina egna delikata vegobullar. Prova Vegourmets enkla nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré! Till nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré passar ett fruktigt rött vin med mycket smak. Förberedelser och tillagning: Nötfrikadellerna: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, till en…

Läs receptet

Sparris- och citronpizza

Fräscha smaker i ett möte mellan sparris och citron. Det är inte långt kvar innan svenskodlad sparris dyker upp i butik. Håll ögonen öppna! Förberedelser och tillagning: Pizzadegen: Receptet går bra att skala upp om du vill ha mer än en pizza. Blanda jäst, socker,…

Läs receptet