Smakrik, grillad svamp, serverat i ett gott hamburgerbröd. En snabb och enkel rätt att ta till när du är sugen på något som helt enkelt är riktigt mumsigt. Servera med salta Pimientos de Padrón, små gröna paprikor. De har en säregen smak och går att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker. På grillen gör de sig storslaget bra! De går även att tillaga i grillpanna på spisen.
Blanda svamp, vitlök, salt och peppar, slå in i aluminiumfolie. Lägg foliepaketen på grillen, sätt på locket och grilla 15-20 min på medelvärme.
Sjud upp tomatpuré, soja, sirap, vatten och chili, låt koka tills blandningen tjocknar. Dra sönder svampen med en gaffel till tunna strimlor och blanda med såsen.
Servera i hamburgerbröd med salladsblad och toppat med vårlök. Har du inte grillen framme kan du göra svampen i ugnen också, kör dem då i runt 225 grader i 15-20 minuter.
Vänd paprikorna i olivolja, citronzest och en nypa salt. Grilla dem tills bubblor bildas under skinnet och paprikorna är lätt sotiga. Salta innan servering.