Få saker passar så bra ihop som syrlig citrus och en varm sommardag. Servera denna som efterrätt en ljummen sommarkväll eller som fika en gassande sommardag. Kakan går också bra att frysa in för senare fikastunder. Att blanda upp vetemjölet med mandelmjöl ger kakan extra saftighet och karaktär. Hoppa inte över flingsaltet, lite sälta mår de flesta kakor bra av!
Sätt ugnen på 175°c.
Blanda sojayoghurt, margarin tillsammans med strösockret i en stor skål tills sockret har löst upp sig och smeten är fluffig.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.
Häll ner den blöta blandningen i den torra och rör till en slät smet.
Blanda ner citronzest, citronsaft och vaniljstång.
Smörj och bröa en form, häll ner smeten i formen och lägg ut citronskivorna över smeten.
Grädda 20 minuter i ugnen tills kakan har en gyllenbrun yta. Servera!