Ekologiskt vin & vegetarisk mat
Dina favoriter
Hem / Recept / Rabarber- och hasselnötspaj med fläderblomsgrädde

Rabarber- och hasselnötspaj med fläderblomsgrädde

6 personer | 40 min
Betyg (0 röster)
Vad tycker du?

Vi längtar redan efter våren och kan inte vänta på att den första rabarbern ska komma upp i rabatten innan vi får njuta av en härlig rabarberpaj. Det går (nästan) lika bra att göra denna goda paj på fryst rabarber - om du använder dig av fryst rabarber låt den tina något innan och strö gärna lite potatismjöl på den för att den inte ska bli för vattnig. Om det inte växer fläder utanför fönstret för tillfället kan man ersätta dem med lite koncentrerad flädersaft som smaksättning i fläderblomsgrädden.

Rabarber- och hasselnötspaj med fläderblomsgrädde

Ingredienser

För 6 personer
Pajen
90 g smör (eller mjölkfritt margarin)
125 g strösocker
120 g vetemjölInstruktioner
80 g hackade hasselnötter
500 g rabarber
50 g strösocker
(eventuellt lite potatismjöl)
Fläderblomsgrädde:
2 fläderblomsklasar
¼ dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde (eller sojagrädde)

 

 

Gör så här

1.

Koka upp grädde socker och fläderblommor i en kastrull.

2.

Dra av från plattan och låt blommorna stå och dra i ca 15 minuter. Sila bort blommorna och ställ grädden i kylen. Lättvispa grädden när den kallnat helt och servera den sedan till pajen.

3.

Värm ugnen till 200°C. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen.

4.

Skala och skiva rabarbern i 1 cm stora bitar. Blanda rabarber och socker i en pajform.

5.

Häll över smuldegen och ugnsbaka i ca 20 minuter tills pajen har fått fin färg.

Recept: Mattias Larsson, Foto: Moa Karlberg
Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.
I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.