En sådan vårig- och somrig paj - mums! Det går (nästan) lika bra att göra denna goda paj på fryst rabarber - om du använder dig av fryst rabarber låt den tina något innan och strö gärna lite potatismjöl på den för att den inte ska bli för vattnig. Om det inte växer fläder utanför fönstret för tillfället kan man ersätta dem med lite koncentrerad flädersaft som smaksättning i fläderblomsgrädden.
Koka upp grädde socker och fläderblommor i en kastrull.
Dra av från plattan och låt blommorna stå och dra i ca 15 minuter. Sila bort blommorna och ställ grädden i kylen. Lättvispa grädden när den kallnat helt och servera den sedan till pajen.
Värm ugnen till 200°C. Blanda ihop samtliga ingredienser till smuldegen.
Skala och skiva rabarbern i 1 cm stora bitar. Blanda rabarber och socker i en pajform.
Häll över smuldegen och ugnsbaka i ca 20 minuter tills pajen har fått fin färg.