Mat

Mandelbollar med fräsch matvetesallad och böncrème

Mandel och tofu med vitlök och chili blir underbara mandelbollar som smakar underbart tillsammans med en len böncréme och fräsch matvetesallad. Förberedelse och tillagning: Matvetesallad: Koka 4 portioner matvete (i buljong), ställ åt sidan och låt svalna. Grovhacka tomaterna och tärna avokado. Blanda  grönsakshacket med matvete…

Läs receptet

Risotto på gröna ärter, sparris och rostade frön

En vårig risotto med gröna ärtor, sparris och krispigt rostade frön. Till risotto är med sparris är det gott med ett friskt vitt med viss fyllighet, gärna en Riesling från Alsace. Denna risotto är helt veganskt men för den som äter ost kan man gärna…

Läs receptet

Sallad på potatis, haricots verts, brödkrutonger, dijondressing och gröna blad

En smakrik och matig sallad med en ljuvlig dijondressing. Till en fransk sallad tycker vi att ett franskt rosévin i glaset passar utmärkt till. Förberedelser och tillagning: Gör såhär: 1. Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra. 2. Koka potatisen med…

Läs receptet

Butternut- och grönkålspaj

Superläcker paj med två av favoritråvaror: butternutpumpa och grönkål. Pinjenötterna adderar crunch. Perfekt paj att ha på påskbordet eller en buffé. Serverar ni den som en huvudrätt gör gärna en stor sallad till med som ni toppar med lite fler rostade pinjenötter. Vi skulle rekommendera ett…

Läs receptet

Apelsinmarinerad linssallad med rostat mandelmjöl och ugnsrostad potatis

En underbar linssallad med smak av apelsin, mandel och timjan. Receptet är uppbyggt så att man kan välja om man vill göra rätten helt vegansk, vegetarisk eller om man vill lägga till lite skaldjur. Smart och kul koncept på recept tycker vi, hämtat ur den…

Läs receptet

Rostad rotsellerisoppa med tryffelolja och gräslök

Passa på att njuta av denna underbara rotsellerisoppa innan vårens primörer tar all fokus. Smakrik, mättande och mild! Förberedelser och tillagning: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg rotselleribitarna på en plåt och rosta tills de har fått fin färg ungefär 15 minuter. Ta ur…

Läs receptet

Svamppasta med chili, persilja och vitlök

En lättlagad och mycket god pastarätt signerad Siri Barje. För den som vill kan man toppa med parmesan vid servering. Vi tycker det är gott med ett mjukt rött vin till en svamppasta. Tänk bara på att inte överdosera chilin om du serverar vin till…

Läs receptet

Veganska sötpotatissamosas med Sriracha- och limedip

Krispiga veganska samosas ackompanjeras av en dipsås baserad på den populära smaksättaren srirachasås. Till en kryddstark och smakrik rätt som samosas passar ett fruktigt vitt vin med en liten restsötma bäst till. Förberedelser och tillagning: Hacka och stek löken. Strimla spenaten och fräs på den snabbt…

Läs receptet

Valnötspasta med tryffel och vitlöksolja

Ett klassiskt användningsområde för tryffel är i en enkel pastarätt. Här kommer råvaran hundra procent till sin rätt. Gör det gärna lite extra tjusigt genom att hyvla tunna skivor av tryffel över som dekoration I glaset skulle vi föreslå en klassisk fatjäst vit Bourgogne eller…

Läs receptet

Pannbröd med oliver och tomat

Ett underbart gott pannbröd att servera som tillbehör till en stor sallad eller soppa eller bara njuta som det är. Förberedelser och tillagning: Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast…

Läs receptet