En färgglad vegetarisk pytt med mycket smak. Servera som vegetarisk ensamrätt med en stor grönsallad och njut! Vill man ha rätten vegansk kan man istället göra en röra på vegansk yoghurt som man smaksätter med lite riven pepparrot samt salt och peppar. Till fårost är det bra att välja ett vitt vin med hög syra. Sauvignon blanc brukar vara en fullträff när det gäller att matcha vin och fårost.
Skala lök, potatis och pumpa (gröp ur kärnorna).
Hacka löken. Tärna potatis, pumpa, zucchini, selleri och aubergine och rödbetor. Blanda med lite olivolja, salt och timjan eller rorsmarin.
Rödbetorna läggs separat så att inte andra grönsakerna blir färgade av rödbetssaft.
Stek allt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 30 minuter. Rör gärna om då och då så grönsakerna blir jämnt stekta.
Mosa/mixa ihop ingredienserna till fårostcrèmen och smaka av med salt och peppar. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg de ugnsstekta grönsakerna på ett serveringsfat. Toppa med fårostcrème och ringla över dressingen. Dekorera gärna med färska örter och extra svartpeppar.