Grönsakspytt med fårostcrème

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/gronsakspytt-med-farostcreme/

Recept grönsakspytt

Skriv ut receptet

Ingredienser:

Pytt:
ca 600 g potatis, tärnad
0,5 butternutpumpa, tärnad
200 g rotselleri, tärnad
1 zucchini, tärnad
1 gul lök, hackad
1 aubergine, tärnad
2 rödbetor, tärnade eller klyftade
1-2 msk olivolja
1 tsk salt
(0,5 tsk rosmarin eller timjan)

Honung/Senapsdressing:
1-2 msk olivolja
0,5 msk vinäger
0,5-1  msk honung
0,5 msk senap av dijontyp

Fårostcrème:
1 paket fetaost (150-200g) eller fårost/getost av fetatyp
1 dl créme fraiche eller matyoghurt
Svartpeppar och ev. lite salt, beroende på hur salt fårosten är

En färgglad vegetarisk pytt med mycket smak. Servera med en stor grönsallad och njut!

Receptet på grönsakspytt med fårostcrème, senaps- och honungsdressing har Ecoviva gjort till sin matkasse och har blivit mycket uppskattat hos deras kunder och hos oss.

Vill man ha rätten vegansk kan man istället göra en röra på vegansk yoghurt eller crème fraiche som man smaksätter med lite riven pepparrot samt salt och peppar.

Förberedelse och tillagning:

Skala lök, potatis och pumpa (gröp ur kärnorna).
Hacka löken. Tärna potatis, pumpa, zucchini, selleri och aubergine och rödbetor. Blanda med lite olivolja, salt och timjan eller rorsmarin. Rödbetorna läggs separat så att inte andra grönsakerna blir färgade av rödbetssaft. Stek i ugn på bakpappersklädd plåt ca 30 minuter. Rör gärna om då och då så grönsakerna blir jämnt stekta.

Mosa/mixa ihop ingredienserna till fårostcrèmen och smaka av med salt och peppar. Rör ihop ingredienserna till dressingen.

Servering:

Lägg de ugnsstekta grönsakerna på ett serveringsfat. Toppa med fårostcrème och ringla över dressingen. Dekorera gärna med färska örter och extra svartpeppar.Servera som vegetarisk ensamrätt med ruccola eller någon annan grönsallad.

Recept: Ecoviva
Foto: Emma Mattsson

Liknande recept

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin. Recept och foto: Malin Randeniye  Förberedelser & tillagning: Pärlcouscous Koka pärlcouscous i…

Läs receptet

Blomkålsrisotto med rostad fänkål

En perfekt sensommarrätt. Risotto utan ris! Vi gör en himmelskt god variant på mixad blomkål istället. Vill man ha ett glas vin till denna blomkålsrisotto med rostad fänkål skulle vi rekommendera ett frisk och fruktigt vitt vin. Förberedelser & tillagning: Sätt ugnen på 200°c. Strimla fänkålen…

Läs receptet

Vin som passar till

Grönsakspytt med fårostcrème

  • Pris: kr.
  • Artnr:
kr