En smakrik rätt med hetta, som kan justeras efter tycke och smak. Salsa arrabiata är en arg men väldigt god italiensk salsa som fått sin "ilska" av chilipepparn.
Sätt på ugnen på cirka 150 grader.
Tärna aubergine och blanda med salt. Låt stå 10-20 minuter.
Skär ett kryss i dem och skålla dem några minuter i kokhett vatten tills skalet går lätt att dra av.
Skär sedan tomaterna i skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapper penslat med olja och ugnsbaka tomaterna och vitlöken i cirka 30 minuter i 150 graders ugnsvärme.
Ta ut och låt lufttorka i cirka 15 minuter.
Under tiden tomaterna bakas och lufttorkas, tärna paprika, aubergine och zucchini. Hacka lök och finhacka vitlök till gnocchipytten. Krama gärna ur vätska från auberginerna för bättre smak och konsistens (ej nödvändigt men det blir godare och förkortar stektiden). Använd händerna direkt eller pressa genom en kökshandduk, (det kan vara trögt att få ut vätska i början, men ju mer man kramar, desto lättare går det att pressa ut vätskan).
Fräs grönsakerna i rikligt med olja cirka 10-15 minuter tills de är lite brynta och auberginen är mjuk.
Smaka av med salt och peppar (och gärna en skvätt balsamico). Lägg grönsakerna åt sidan.
Hetta upp pannan igen och fräs gnocchi tills de får en fin stekyta. Blanda gnocchi med grönsakerna (eller servera i separata skålar).
Under tiden grönsakerna fräses, mixa ihop ingredienserna till salsa arrabiata.
Servera gnocchi med grönsaker, med salsa arrabiata och gärna riven parmesan.