Ekologiskt vin & vegetarisk mat
Dina favoriter
Hem / Recept / Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

4 personer | 45 min
Betyg (0 röster)
Vad tycker du?

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin.

Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål

Ingredienser

För 4 personer
Couscous
250 g pärlcouscous (går att ersätta med vanlig couscous)
Butternutsquash
1 butternutsquash
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 nypa chiliflagor
½ msk olivolja
Picklad rödlök
1 liten rödlök
Citronjuice från ½ citron
½ tsk salt
1 tsk socker
Svartkål
5 stjälkar svartkål (kan ersättas med grönkål)
½ msk olivolja
1 liten nypa salt
1 liten nypa svartpeppar
Hummus
1 burk à 400 g kikärtor
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
Juicen från ½ citron
Salt
Svartpeppar
Dekoration
Några kvistar rosmarin

Gör så här

Pärlcouscous

1.

Koka pärlcouscous i rikligt med saltat vatten i 20-25 minuter och sila av vätskan.

Butternutsquash

1.

Värm ugnen till 225 °C. Dela squashen på mitten och gröp ur kärnorna. Skala och skiva squashen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och strö över lite chili. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Picklad rödlök

1.

Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda citronjuice, salt och socker i en skål och blanda i rödlöken och låt den stå och marinera i ca 20 minuter

Svartkål

1.

Plocka av och skölj svartkålsstammarna. Skär ur den grövsta mittennerven ur kålen och dela kålen i grova bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kålen i ett par minuter på hög värme.

Hummus

1.

Häll av och skölj av kikärtorna noga. Mixa kikärtor, finriven vitlök, olja och citronjuice till en grov röra. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Montera rätten

1.

Lägg hummus i botten på fatet och ringla över lite olivolja. Lägg på pärlcouscous i små högar, och placera ut pumpa och svartkål samt picklad lök. Dekorera med rosmarin och servera.

Recept och foto: Malin Randeniye
Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.
I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.