Rostad butternutsquash med pärlcouscous och svartkål är en rätt där varje del är viktigt för att skapa harmoni i smakerna som blir underbart goda tillsammans. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt vitt vin.
Koka pärlcouscous i rikligt med saltat vatten i 20-25 minuter och sila av vätskan.
Värm ugnen till 225 °C. Dela squashen på mitten och gröp ur kärnorna. Skala och skiva squashen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och strö över lite chili. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda citronjuice, salt och socker i en skål och blanda i rödlöken och låt den stå och marinera i ca 20 minuter
Plocka av och skölj svartkålsstammarna. Skär ur den grövsta mittennerven ur kålen och dela kålen i grova bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kålen i ett par minuter på hög värme.
Häll av och skölj av kikärtorna noga. Mixa kikärtor, finriven vitlök, olja och citronjuice till en grov röra. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg hummus i botten på fatet och ringla över lite olivolja. Lägg på pärlcouscous i små högar, och placera ut pumpa och svartkål samt picklad lök. Dekorera med rosmarin och servera.