En perfekt sensommarrätt. Risotto utan ris! Vi gör en himmelskt god variant på mixad blomkål istället. Vill man ha ett glas vin till denna blomkålsrisotto med rostad fänkål skulle vi rekommendera ett frisk och fruktigt vitt vin.
Sätt ugnen på 200°c. Strimla fänkålen tunt och ställ in den i ugnen ungefär 20 minuter, eller tills den är torr.
Rensa bort allt grönt från blomkålen och mixa den hastigt i en matberedare till risliknande korn.
Hacka löken och stek med lite olja i en kastrull. Tillsätt blomkålen, vin, buljong, näringsjäst och sojagrädde. Smaka av med salt och peppar. Låt allt sjuda ihop till en krämig, risottoliknande blandning.
Rosta fänkålsfrön i en kort stund i en torr stekpanna.
Toppa med den krispiga fänkålen vid servering samt med lite rostade fänkålsfrön.