Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/bakad-sotpotatis-med-vegansk-skagenrora/
Ingredienser:
4 portioner
Bakad sötpotatis
4 sötpotatisar
Skagenröra
100 g naturell tofu
1/2 röd lök
1/2 dl färsk dill, hackad
1 dl havrefraiche
1 1/2 dl vegansk majonäs
2 msk färskpressad citonjuice
2 msk tångcaviar
1 avokado
salt och svartpeppar
Servering
Finhackad rödlök
Grovhackad ruccolasallat
Sötpotatisens mjuka och fylliga smak kommer till sin fulla rätt i denna lättlagade middag. Fyll potatisen med en krämig skagenröra och njut av en underbar smakupplevelse!
Denna rätt serveras med fördel tillsammans ett glas krispigt vitt vin gjort på Sauvignon Blanc druvan.
Värm ugnen till 200°.
Gör några hål i varje sötpotatis med hjälp av en provsticka. Baka potatisarna i ugnen i 1 – 1 1/2 timme, den ska vara mjuk när den är klar. Skär ett kryss i varje potatis och tryck med tummen och pekfingret i botten på potatisen så att den öppnar sig.
Förbered skagenröran under tiden potatisen är i ugnen.
Smula sönder tofun i en bunke, det ska vara ytterst små bitar. Tillsätt lite salt och blanda noga.
Finhacka rödlök och dill och tillsätt till tofublandningen. Blanda ner havrefraiche och majonäs och rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt citronsaft och tångcaviar och blanda på nytt.
Dela avokadon och ta bort kärnan. Hacka avokadon i små bitar och blanda ner i skagenröran. Rör om försiktigt så att allt blandas, men var noga så att inte avokadobitarna mosas för mycket.
Fyll de bakade sötpotatisarna med skagenröran och toppa med lite hackad rödlök och ruccolasallat.
Recept och foto: Sofia Tegnefur – The Nordic Kitchen
Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten. Förberedelser & tillagning Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med…
Läs receptetEn vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker som passar perfekt till våren och sommarens mottagningar och fester. Vi har fyllt den med en god potatissallad smaksatt med brynt smör och gräslök, en Västerbottenskräm med dill och toppat den med rostade hasselnötter som vi blandat med kummin.…
Läs receptet