Värm ugnen till 200°.
Gör några hål i varje sötpotatis med hjälp av en provsticka. Baka potatisarna i ugnen i 1 - 1 1/2 timme, den ska vara mjuk när den är klar. Skär ett kryss i varje potatis och tryck med tummen och pekfingret i botten på potatisen så att den öppnar sig.
Förbered skagenröran under tiden potatisen är i ugnen.
Smula sönder tofun i en bunke, det ska vara ytterst små bitar. Tillsätt lite salt och blanda noga.
Finhacka rödlök och dill och tillsätt till tofublandningen. Blanda ner havrefraiche och majonäs och rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt citronsaft och tångcaviar och blanda på nytt.
Dela avokadon och ta bort kärnan. Hacka avokadon i små bitar och blanda ner i skagenröran. Rör om försiktigt så att allt blandas, men var noga så att inte avokadobitarna mosas för mycket.
Fyll de bakade sötpotatisarna med skagenröran och toppa med lite hackad rödlök och ruccolasallat.