Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/spaghetti-med-linsbolognese/
Ingredienser:
4 portioner
Linsbolognese
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad basilika
2 förpackningar krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl torkade röda linser
3 dl vatten
salt och svartpeppar
Tillbehör
4 port spaghetti
färsk basilika
(grönsallad)
En italiensk klassiker i ny vegetarisk tappning. Vitlök och örter ger denna pastasås en ljuvlig smak som fungerar både till vardag och fest.
Förberedelser och tillagning:
Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök fint och riv moroten grovt.
Hetta upp olivolja i en gryta och bryn grönsakerna. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt blandningen fräsa i ett par minuter. Tillsätt de krossade tomaterna, linserna och vattnet och låt sjuda i ca 20 minuter. Smaka slutligen av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Servera med linsbolognesen och en god sallad.
Recept och foto: Sofia Tegnefur – The Nordic Kitchen
En ljuvligt vårig pastarätt med sparris, färskost, örter och citron som vi toppar med mild rostad mandel. Snabblagad primörlyx! Om man vill servera ett glas vin till denna rätt tycker vi att man ska rikta blickarna mot franska vita viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc.…
Läs receptetLasagne är riktig comfort food som passar perfekt när det blir lite kyligare ute. Denna smakrika lasagne görs med färska pastaplattor för extra vardagslyxig känsla. Recept och foto är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av…
Läs receptet