Med goda grönsaker, mjuka bönor, vitt vin och smakrik gremolata på toppen kan det inte bli annat än en supergod vegetarisk gryta. Servera med nybakt surdegsbröd eller baguette. Till en italiensk grönsaksgryta med vitt vin och gremolata skulle vi rekommendera att servera ett italienskt ekologiskt vitt vin med lite örtiga toner som fångar upp örterna i rätten.
Skölj bönorna i kallt vatten. Skala och hacka potatisen och löken. Skiva vitlöken tunt. Hacka selleri och tärna zucchinin. Stek tomatpuré i 1 minut i oljan. Häll i gul lök, vitlök, potatis och selleri i oljan och stek på medelhög värme tills löken blir mjuk. Salta och peppra.
Höj värmen och tillsätt vinet och bönor. Låt det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka i sju minuter eller tills potatisen precis är klar. Tillsätt zucchini och koka i ytterligare 2 minuter.
Lägg i spenaten och ta grytan från plattan. Rör runt.
Riv skalet från den halva citronen. Hacka persiljan och vitlöken och blanda dessa med citronskalet.
Lägg upp grytan i skålar och servera med gremolata på toppen, servera ett gott bröd till!