Den här vegetariska linsgrytan påminner om Coq au Vin i smaken men är helt vegetarisk! En underbar, mustig linsgryta med rödvin och mättande grönsaker. Välj ett smakrikt och fruktigt rött vin som kan möta upp de kokade grönsakernas sötaktiga ton och matcha grytans mustiga struktur.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, morötter, fänkål och zucchini i någon minut utan att det tar färg.
Tillsätt lagerbladen och hälften av timjanbladen. Vrid några varv med svartpepparkvarnen över.
Vänd ner tomaterna och tillsätt vin, tomatpuré, grönsaksbuljong och majsstärkelseblandningen. Koka upp och låt småkoka i 15–20 minuter, tills grönsakerna mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd.
Stek under tiden svampen i olja på hög värme i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
Häll den stekta svampen i grytan tillsammans med de kokta linserna, resten av timjanbladen samt persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop Dijonyoghurten, smaka av med salt och peppar och servera den till din härligt mustiga vegetariska linsgryta.