Vegansk rödbetsburgare med valnötsröra

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/vegansk-rodbetsburgare-med-valnotsrora/

Recept vegansk rödbetsburgare med valnötsröra

Skriv ut receptet

Ingredienser:
4 portioner

Rödbetsburgare:
3 rödbetor, ca 400 g
1 vitlöksklyfta
1 dl havregryn
½ citron, saften
½ dl majsstärkelse
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
salt
svartpeppar
olivolja att pensla med

Valnötsröra:
1 dl ajvar
 relish
1½ dl valnötter
1 skiva vitt bröd
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
½ citron, saften
1 tsk rökt paprikapulver
½ tsk salt

Till servering:
4 hamburgerbröd
babyspenat
skivad rödlök

Somrig vegansk hamburgare gjord på rödbetor och vita bönor. Perfekt på grillen tillsammans med en smakrik valnötsröra som dressing.

Detta recept på rödbetsburgare med valnötsröra kommer från matmagasinet  VEGO.

Förberedelser och tillagning:

Rödbetsburgare
Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska du kan. Riv även vitlöksklyftan fint. Häll ner rivna rödbetor och vitlök i en skål. Blanda ner havregryn, citronsaft och majsstärkelse.
Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Låt rinna av. Mosa sönder bönorna med en gaffel och blanda ner i skålen. Krydda med salt och peppar.
Forma burgare, pensla med olivolja och lägg på grillen tills de får fint med färg och vackra grillränder.

Valnötsröra
Häll ner ajvar, valnötter, brödskiva, olivolja, riven vitlöksklyfta, citronsaft, paprikapulver och salt i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät sås.
Grilla hamburgerbröden lätt och fyll med rödbetsburgare, valnötsröra, babyspenat och skivad rödlök.

Liknande recept

Nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré

Varför äta halvfabrikat när du kan laga dina egna delikata vegobullar. Prova Vegourmets enkla nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré! Till nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré passar ett fruktigt rött vin med mycket smak. Förberedelser och tillagning: Nötfrikadellerna: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, till en…

Läs receptet

Mandelbollar med fräsch matvetesallad och böncrème

Mandel och tofu med vitlök och chili blir underbara mandelbollar som smakar underbart tillsammans med en len böncréme och fräsch matvetesallad. Förberedelse och tillagning: Matvetesallad: Koka 4 portioner matvete (i buljong), ställ åt sidan och låt svalna. Grovhacka tomaterna och tärna avokado. Blanda  grönsakshacket med matvete…

Läs receptet

Vin som passar till

Grillo

Klassiskt rött från Italien!

  • Pris: 89 kr. 750 ml
  • Alkoholhalt: 14%
  • Artnr: 72977

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik