Somrig vegansk hamburgare gjord på rödbetor och vita bönor. Perfekt på grillen tillsammans med en smakrik valnötsröra som dressing. I glaset väljer vi ett fylligt och fruktigt rött vin. Vinets generösa frukt speglar den lite söta tonen vi får i tillagad rödbeta medans vinets fyllighet passar den matiga rättens struktur.
Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska du kan. Riv även vitlöksklyftan fint.
Häll ner rivna rödbetor och vitlök i en skål. Blanda ner havregryn, citronsaft och majsstärkelse.
Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Låt rinna av.
Mosa sönder bönorna med en gaffel och blanda ner i skålen. Krydda med salt och peppar.
Forma burgare, pensla med olivolja och lägg på grillen tills de får fint med färg och vackra grillränder.
Häll ner ajvar, valnötter, brödskiva, olivolja, riven vitlöksklyfta, citronsaft, paprikapulver och salt i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät sås.
Grilla hamburgerbröden lätt och fyll med rödbetsburgare, valnötsröra, babyspenat och skivad rödlök.