Ekologiskt vin & vegetarisk mat
Dina favoriter
Hem / Recept / Jordnötsburgare med rödkål, kimchi och misomajo

Jordnötsburgare med rödkål, kimchi och misomajo

4 personer | 40 min
Betyg (5 röster)
Vad tycker du?

Låt oss presentera: en vegansk burgare med precis allt som är gott. En mastig jordnötsbiff i basen, tillsammans med härliga smakförhöjare som miso, kimchi och inlagd rödkål. Några skivor silverlök på toppen och burgaren är fulländad. Silverlök passar utmärkt som burgartillbehör, då den har en mildare smak än exempelvis gul lök.

Recept jordnötsburgare med rödkål, kimchi och misomajo

Ingredienser

För 4 personer
Burgare
2 dl naturella jordnötter
1 konserv eller 2 ½ dl kokta stora vita bönor
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
(+ någon msk ströbröd om smeten blir för kladdig)
Snabbinlagd rödkål
½ rödkålshuvud
1 dl risvinäger
½ tsk salt
½ tsk socker
¼ tsk svartpeppar
Misomajo
2 ½ dl rapsolja
1 dl osötad sojamjölk
2 tsk senap
1 msk risvinäger
2 tsk vit misopasta
salt
peppar
Övrig topping
kimchi
skivad silverlök
4 st burgarbröd

Gör så här

Jordnötsburgare

1.

Börja med att mixa jordnötterna fint i en matberedare, tillsätt sedan bönor och övriga ingredienser och mixa slätt.

2.

 Forma burgarna, och, om du har tid, ställ in i kylen på bakplåtspapper eller oljad tallrik några timmar, alternativt över natten. Burgarna får en fastare konsistens om de får vila lite innan tillagning. Stek burgarna i rikligt med olja så de får en fin knaprig yta.

Snabbinlagd rödkål

1.

Strimla kålen fint, blanda övriga ingredienser i en skål och vänd sedan ner kålen i den. Ställ in i kyl ca 25 minuter. Lyft upp kålen och låt den rinna av lite innan servering.

Misomajo

1.

Häll sojamjölk och senap i en matberedare, alternativt i en skål om du använder elvisp eller stavmixer. Tillsätt lite olja i taget medan du vispar/mixar kraftigt. Det ska börja tjockna efter att du tillsatt 1 dl olja, sedan fortsätter du tills du fått önskad konsistens, upp till två och en halv deciliter.

2.

 Tillsätt slutligen miso, vinäger, salt och peppar.

Servering:

1.

Montera burgarna i burgarbröden: lägg i en jordnötsburgare, lägg över rödkål, kimchi, silverlök och ringla över misomajo. Servera. Njut!

Recept: Emil Dahlberg, Foto: Magnus Holm, Receptet är hämtat ifrån Vegourmet - det medvetna matmagasinet
Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.
I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.