Låt oss presentera: en vegansk burgare med precis allt som är gott. En mastig jordnötsbiff i basen, tillsammans med härliga smakförhöjare som miso, kimchi och inlagd rödkål. Några skivor silverlök på toppen och burgaren är fulländad. Silverlök passar utmärkt som burgartillbehör, då den har en mildare smak än exempelvis gul lök.
Börja med att mixa jordnötterna fint i en matberedare, tillsätt sedan bönor och övriga ingredienser och mixa slätt.
Forma burgarna, och, om du har tid, ställ in i kylen på bakplåtspapper eller oljad tallrik några timmar, alternativt över natten. Burgarna får en fastare konsistens om de får vila lite innan tillagning. Stek burgarna i rikligt med olja så de får en fin knaprig yta.
Strimla kålen fint, blanda övriga ingredienser i en skål och vänd sedan ner kålen i den. Ställ in i kyl ca 25 minuter. Lyft upp kålen och låt den rinna av lite innan servering.
Häll sojamjölk och senap i en matberedare, alternativt i en skål om du använder elvisp eller stavmixer. Tillsätt lite olja i taget medan du vispar/mixar kraftigt. Det ska börja tjockna efter att du tillsatt 1 dl olja, sedan fortsätter du tills du fått önskad konsistens, upp till två och en halv deciliter.
Tillsätt slutligen miso, vinäger, salt och peppar.
Montera burgarna i burgarbröden: lägg i en jordnötsburgare, lägg över rödkål, kimchi, silverlök och ringla över misomajo. Servera. Njut!