Jordnötsburgare med rödkål, kimchi och misomajo

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/jordnotsburgare-med-rodkal-kimchi-och-misomajo/

Recept jordnötsburgare med rödkål, kimchi och misomajo

Skriv ut receptet

Ingredienser:
4 portioner

BURGARE
2 dl naturella jordnötter
en konserv eller 2 ½ dl kokta stora vita bönor
en vitlöksklyfta, pressad
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
(+ någon msk ströbröd om smeten blir för kladdig)

SNABBINLAGD RÖDKÅL
½ rödkålshuvud
1 dl risvinäger
½ tsk salt
½ tsk socker
¼ tsk svartpeppar

MISOMAJO
2 ½ dl rapsolja
1 dl osötad sojamjölk
2 tsk senap
1 msk risvinäger
2 tsk vit misopasta
salt
peppar

ÖVRIG TOPPING
kimchi
skivad silverlök
4 burgarbröd

Låt oss presentera: en vegansk burgare med precis allt som är gott. En mastig jordnötsbiff i basen, tillsammans med härliga smakförhöjare som miso, kimchi och inlagd rödkål.

Några skivor silverlök på toppen och burgaren är fulländad. Silverlök passar utmärkt som burgartillbehör, då den har en mildare smak än exempelvis gul lök

Förberedelser och tillagning:

JORDNÖTSBURGARE
Börja med att mixa jordnötterna fint i en matberedare, tillsätt sedan bönor och övriga ingredienser och mixa slätt. Forma burgarna, och, om du har tid, ställ in i kylen på bakplåtspapper eller oljad tallrik några timmar, alternativt över natten. Burgarna får en fastare konsistens om de får vila lite innan tillagning. Stek burgarna i rikligt med olja så de får en fin knaprig yta.

SNABBINLAGD RÖDKÅL
Strimla kålen fint, blanda övriga ingredienser i en skål och vänd sedan ner kålen i den. Ställ in i kyl ca 25 minuter. Lyft upp kålen och låt den rinna av lite innan servering.

MISOMAJO
Häll sojamjölk och senap i en matberedare, alternativt i en skål om du använder elvisp eller stavmixer. Tillsätt lite olja i taget medan du vispar/mixar kraftigt. Det ska börja tjockna efter att du tillsatt 1 dl olja, sedan fortsätter du tills du fått önskad konsistens, upp till två och en halv deciliter. Tillsätt slutligen miso, vinäger, salt och peppar.

Montera burgarna i burgarbröden: lägg i en jordnötsburgare, lägg över rödkål, kimchi, silverlök och ringla över misomajo. Servera. Njut!

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Receptet är hämtat ifrån Vegourmet – det medvetna matmagasinet

Liknande recept

Vegansk rödbetsburgare med valnötsröra

Somrig vegansk hamburgare gjord på rödbetor och vita bönor. Perfekt på grillen tillsammans med en smakrik valnötsröra som dressing. Detta recept på rödbetsburgare med valnötsröra kommer från matmagasinet  VEGO. Förberedelser och tillagning: Rödbetsburgare Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket…

Läs receptet

Nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré

Varför äta halvfabrikat när du kan laga dina egna delikata vegobullar. Prova Vegourmets enkla nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré! Till nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré passar ett fruktigt rött vin med mycket smak. Förberedelser och tillagning: Nötfrikadellerna: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, till en…

Läs receptet

Vin som passar till

Ecologica La Pluma Rosé

Rosévin kan avnjutas året runt och blir godast om det serveras riktigt svalt. Ecologica… Läs mer

  • Pris: 89 kr. 750 ml
  • Alkoholhalt: 12,5%
  • Artnr: 2197

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik