Att göra samosas är inte alls så svårt som det ser ut. Här bjuder vi på en klassisk variant med en smakrik fyllning. Till detta recept används kokad, kall, skalad potatis. Det här ett recept som är utmärkt att ta till när du har överbliven potatis i kylskåpet!
Skär potatisen i cirka en halv centimeter stora bitar.
Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, tillsätt löken och bryn tills den är gyllene. Tillsätt ärtor, ingefära, chili och koriander.
Lägg ner potatisen i stekpannan. Krydda med garam masala och salt. Mixa smeten med en stavmixer och koka den på låg värme tre till fyra minuter. Rör om hela tiden.
Skär filodegen i rektangulära bitar. Lägg en klick fyllning i mitten och forma till en kon. Använd vatten som lim för att försegla kanterna.
Hetta upp ett cirka fem centimeter tjockt lager olja i en wok eller kastrull. Lägg försiktigt ner samosan och fritera dem gyllenbruna och krispiga. Vänd dem då och då, för att se till att de blir jämnt friterade.
Lägg samosasen på hushållspapper för att låta överflödig olja rinna av. Servera tillsammans med starka såser och kanske en stor grönsallad.