Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/ortrostade-potatisar/
Ingredienser:
4-5 stora potatisar
1 hel vitlök
flingsalt
olivolja
Snabbpesto
några knippen persilja
några knippen timjan
några knippen oregano
svartpeppar
salt
En snabb, örtdoftande potatis! När vitlöken rostas hel blir den härligt mild och god. Rosta den hel, med skalet kvar, pilla sedan ut klyftorna vid servering. Perfekt tillbehör till grillat eller sommarbuffén!
Sätt ugnen på 225°c. Skär potatisen i stora bitar och skär vitlöken på mitten. Lägg potatisen och vitlöken på en ugnsplåt, ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta allt i ugnen i 30-40 minuter. Mixa örterna, salt, svartpeppar och olivolja till en rinnig pesto. Ringla peston över den rostade potatisen innan servering.
Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten. Förberedelser & tillagning Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med…
Läs receptetEn vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker som passar perfekt till våren och sommarens mottagningar och fester. Vi har fyllt den med en god potatissallad smaksatt med brynt smör och gräslök, en Västerbottenskräm med dill och toppat den med rostade hasselnötter som vi blandat med kummin.…
Läs receptet