Sätt ugnen på 200 grader
Skiva aubergine, tomat, rödlök och vitlök.
Pensla en ugnsfast form med olivolja. Lägg ett lager skivad aubergine i botten och strö över lite salt och torkad oregano. Lägga sedan ett lager med skivad rödlök, vitlök och tomater. Droppa över lite olivolja samt lite mer torkad oregano.
Lägg sedan ett lager till med aubergine och varva med tomat, rödlök och vitlök. Avsluta med ett lager aubergine på toppen och några halverade körsbärstomater. Droppa över lite extra olivolja.
Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Om det börjar se lite torrt/bränt ut på toppen lägg på ugnsfolie och låt gå i cirka 15 minuter till.
Ta ut gratängen och smula över fetaost. Ställ in en liten stund i ugnen igen så att osten blir varm.
Toppa med hackad färsk persilja och basilika vid servering samt nymald svartpeppar från kvarn.