I nära samarbete med familjen Botter utökas nu Casa Marrone-familjen med en vit appassimento i sann traditionsenlig och italiensk anda. Ett ekologiskt vitt vin skapat på torkade druvor, enligt den traditionella appassimentometoden, som fått torka i den italienska solen för att sedan varsamt pressas och skapa detta mycket smakkoncentrerade vita vin.
Casa Marrone bjuder på en spännande smakupplevelse med sin smakrika karaktär med fruktiga inslag av solmogna Williams päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet.
Casa Marrone Appassimento Bianco passar utmärkt till en smakrik fiskrätt såsom ugnsbakad eller grillad lax och tack vare sin smakrika karaktär kan vinet även passa bra till ljusare kötträtter. Var därför inte rädd att dricka vinet tillsammans med fläskfilé i ugnen fylld med soltorkade tomater och fetaost.
Vintipset
Familjen Biecher har varit verksam i Alsace sedan 1762 och framställt viner under revolut… Läs mer
Läs merVintipset
Marie d’Alsace är gjort på ekologiskt odlade druvor av sorterna Pinot Blanc och Gewür… Läs mer
Läs merVintipset
I Alsace anses fyra druvsorter vara ädla då viner gjorde på dessa får ett utomordentli… Läs mer
Läs mer