Doppio Passo Nero d’Avola Organic är ett rött vin med ursprung från soliga Sicilien, tillverkad på druvan Nero d’Avola. Ett fylligt,kryddigt och fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, lakrits, svartpeppar, plommon, hallon och timjan. Passar bland annat utmärkt till en grillad fläskfile, lamfärsbiffar med örter och vitklök eller till en klassisk mustig lasagne.
Sicilia DOC (Denominazione di Origine Controllata, den näst högsta nivån i Italiens vinlagstiftning) är en skyddad ursprungsbeteckning för viner av lokala druvsorter från hela Sicilien. I det här fallet odlas druvorna i Riesi som tillhör Caltanissettaprovinsen. Efter skörd avstjälkades druvorna varsamt. Druvorna krossades och genomgick en 7–8 dagar lång skalmaceration med musten för att utvinna färg och struktur. Jäsning samt malolaktisk jäsning ägde rum i tankar av rostfritt stål på en kontrollerad temperatur av 25–27 °C.