Bronsmedalj i Decanter World Wine Awards 2020!
Adriatico Passerina är ett ekologiskt, frisk och aromatiskt vin med förförande toner av solmogna citroner, lime, stenfrukt och mineral. Det här är perfekt till skaldjur och till fisk med klassiska smaker som citrus, örter och smör. Förutom bronsmedalj i tongivande Decanter World Wine Awards har Adriatico Passerina fått 90 poäng i Falstaff Trophy 2020.
Servera gärna vinet som svalkande aperitif eller till fisk och skaldjur, sallader, pizza bianco eller kyckling med örtiga inslag.
Passerina är namnet på den ovanliga men omtyckta druvan som i stort sett enbart förekommer i och omkring Marche på den italienska östkusten. Det här vinet kommer från appellationen Abruzzo DOC söder om Marche. Druvan används främst för att göra det högkvalitativa, söta dessertvinet Vin Santo, det som ofta serveras tillsammans med italienska mandelskorpor. En liten del av skörden av druvan passerina går också till att göra torra viner. Dessa viner får en distinkt och elegant karaktär som enbart kan hittas just i de här vinerna. Toner av mogen citron tillsammmans med apelsin- och mandelblom, örter, fänkål och limezest är vanligt förekommande.