En underbar linssallad med smak av apelsin, mandel och timjan. Receptet är uppbyggt så att man kan välja om man vill göra rätten helt vegansk, vegetarisk eller om man vill lägga till lite skaldjur. En god, kul och praktiskt rätt!
Värm ugnen till 200 grader. Rosta mandelmjöl, timjan och vitlök i en torr stekpanna på medelvärme tills det blir ljust gyllenbrunt, i 3–4 minuter. Rör om helatiden. Smaksätt med salt, lägg upp i en skål och låt svalna.
Dela potatisen i halvor och blanda den med olivolja och salt i en ugnsfast form. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills potatisen har blivit gyllenbrun.
Blanda apelsinsaft, dijonsenap, cashewnötter, rapsolja, vitvinsvinäger och salt i en mixerskål. Mixa på högsta hastighet i 1 minut. Häll upp dressingen i en skål. Strimla endivsalladen på längden. Riv zucchinin grovt. Skala och riv även moroten grovt. Blanda grönsakerna med olja, vinäger och salt och lägg upp i en skål.
Rosta försiktigt vitlök och timjan i en mindre panna. Smula ner fetaosten i blandningen och strö den över linserna vid servering.
Hacka räkorna i mindre bitar och blanda dem med de avrunna kokta linserna. Fortsätt sedan enligt veganreceptet ovan med mandelmjölet inkluderat.
Sila linserna och spara gärna spadet till någon annan maträtt. Lägg upp linserna på tallrikar. Ringla över hälften av apelsindressingen och avsluta med att strö över mandelmjölet. Servera potatisen, grönsakerna och resten av dressingen vid sidan om.