Bakad potatis är inne igen och vi förstår varför. Billigt, gott och nyttigt! Här har vi gjort en lyxvariant med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron som passar bra till ett glas bubbel. Servera antingen som småplock till fördrinken eller som en liten förrätt.
Tvätta och borsta potatisen. Värm ugnen till 225 grader.
Lägg potatisen på en plåt och stick några hål i varje potatis med en sticka eller en vass gaffel. Potatisen tar ungefär 15-20 minuter i ugnen beroende på storlek. Känn efter med en sticka.
När potatisen nästan är klar ta ut dem ur ugnen och dela dem försiktigt i halvor med en vass kniv. Kör dem en stund till i ugnen så att snittytan också blir får lite färg och yta.
Medan potatisen är i ugnen, hacka rödlök, dill och klyfta upp citron i lagom stora klyftor.
Låt potatisen svalna och lägg sedan upp på fat. Dekorera potatishalvorna med crème fraiche, rom (gärna i olika färger), rödlök, dill och citronklyftor. Servera genast och njut!