Bakad delikatesspotatis med tångrom

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/bakad-delikatesspotatis-med-tangrom/

Bakad delikatesspotatis

Skriv ut receptet

Ingredienser:
Fin delikatesspotatis
eller färskpotatis
(räkna med 2 per person)
Garnering:
dill
citronklyftor
crème fraiche
(eller vegetabilisk motsvarighet)
hackad rödlök
tångrom i olika färger

Bakad potatis är inne igen och vi förstår varför. Billigt, gott och nyttigt! Här har vi gjort en lyxvariant med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron som passar bra till ett glas bubbel. Servera antingen som småplock till fördrinken eller som en liten förrätt.

Förberedelser & tillagning:

Tvätta och borsta potatisen. Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen på en plåt och stick några hål i varje potatis med en sticka eller en vass gaffel. Potatisen tar ungefär 15-20 minuter i ugnen beroende på storlek. Känn efter med en sticka. När potatisen nästan är klar ta ut dem ur ugnen och dela dem försiktigt i halvor med en vass kniv. Kör dem en stund till i ugnen så att snittytan också blir får lite färg och yta.

Medan potatisen är i ugnen, hacka rödlök, dill och klyfta upp citron i lagom stora klyftor.

Låt potatisen svalna och lägg sedan upp på fat. Dekorera potatishalvorna med crème fraiche, rom (gärna i olika färger), rödlök, dill och citronklyftor. Servera genast och njut!

Recept och foto: Viva Vin & Matklubb

Liknande recept

Bakad sötpotatis med vegansk skagenröra

Sötpotatisens mjuka och fylliga smak kommer till sin fulla rätt i denna lättlagade middag. Fyll potatisen med en krämig skagenröra och njut av en underbar smakupplevelse! Denna rätt serveras med fördel tillsammans ett glas krispigt vitt vin gjort på Sauvignon Blanc druvan. Förberedelser & tillagning:…

Läs receptet

Filodegsknyten med svamp och parmesan

Frasiga filodegsknyten med svamp och parmesan. En riktig höjdare! Servera som varmrätt tillsammans med en god grönsallad eller som del av en buffé. Till dessa filodegsknyten med svamp och parmesan skulle vi rekommendera ett medelfylligt och fruktigt italienskt vin med lite körsbärsaromer. Recept: Ecoviva –…

Läs receptet

Vin som passar till

Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico

En ekologisk Prosecco! Perfekt till aperitif eller småplock!

  • Pris: 89 kr. 750 ml
  • Alkoholhalt: 11%
  • Artnr: 77719
89 kr
* Obligatoriska fält