Vem behöver boeuf när det finns beets? En vegansk variant av den populära gryta Bouef Bourgignon, låt oss här presentera den i en mer klimatsmart version – Beet Bourgignon! En härligt lyxig gryta som sprider fantastiska dofter i köket.
Värm en gryta till medelvärme, stek lök och vitlök i olivolja.
Lägg i betor och morötter, fräs i någon minut. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad, muskot, salt och peppar. Fräs i ytterligare någon minut.
Häll ner rödvin och reducera till hälften.
Häll i fonden och låt koka i 10 minuter.
Skiva svamparna och stek i en stekpanna. Skölj linserna och tillsätt svamp och linser till grytan. Sjud tills betor och linser nästan är mjuka. Lägg i svampen, smaka av soppan och sjud tills betor och linser är helt mjuka.
Servera med några timjankvistar och en bit gott surdegsbröd.