Superläcker paj med två av favoritråvaror: butternutpumpa och grönkål. Pinjenötterna adderar crunch. Perfekt paj att ha på påskbordet eller en buffé. Serverar ni den som en huvudrätt gör gärna en stor sallad till med som ni toppar med lite fler rostade pinjenötter. Vi rekommenderar ett friskt och fruktigt vitt vin till denna rätt, gärna från Alsace.
Sätt ugnen på 200 C. Skala och skiva butternutpumpan i kuber och rosta dem med en skvätt olivolja i ugnen under cirka 40 minuter.
Rosta kumminfrön och pinjenötter i en torr panna, se upp så de inte blir brända. Hacka löken, grönkål och vitlöken. Stek i olivolja.
Ta ut den färdigrostade butternutpumpan och lägg i matberedare. Tillsätt pinjenötsblandningen, grädde, salt och peppar. Mixa grovt. Blanda sen med lök och grönkål.
Täck en pajform eller springform med smördeg och fyll med pumpafyllningen. Ställ in i mitten av ugnen under 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.
Dekorera med lite rostade pinjenötter vid servering.