Mät upp mjöl och salt i en bunke. Tärna ner smöret i mjölblandningen och blanda runt. Häll över blandningen i en matberedare och tillsätt vattnet.
Kör matberedaren tills du har fått en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den för hand tills du har en smidig deg. Lägg degen på en tallrik och täck tallriken med plastfolie. Låt degen vila i kylen i 30-60 minuter.
Värm ugnen till 225°. Kavla ut degen till en platta. Ta försiktigt upp degplattan och flytta över den till en pajform. Se till att degen täcker hela botten och kanterna. Förgrädda pajen i 10 minuter.
Förbered under tiden fyllningen.
Hacka den gula löken fint. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg ner den hackade löken i pannan. Pressa ner vitlöksklyftorna och fräs löken tills den mjuknat och fått lite färg.
Blanda ner vegofärs och krossade tomater och låt småkoka i ett par minuter. Tillsätt kryddorna och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
Fyll pajskalet med tacofärsen.
Halvera körsbärstomaterna och fördela dem ovanpå pajen.
Strö slutligen över den rivna osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.
Använd mjölkfritt margarin till degen och använd vegansk ost till fyllningen.
Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.