Koka 4 portioner matvete (i buljong), ställ åt sidan och låt svalna.
Grovhacka tomaterna och tärna avokado.
Blanda grönsakshacket med matvete och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt & hackad persilja och koriander för den som vill.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Mixa ihop sköljda avrunna vita bönor med citron, olja och vitlök. Späd eventuellt med mer olja eller lite vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt, paprikapulver och cayennepeppar.
Mixa lök i bitar, tofu med buljong, soja, vitlök, hakad chili till en smidig smet.
Tillsätt mandlar och maizena och mixa ytterligare tills mandeln är hackad, men inte helt mald, det får gärna vara lite bitar kvar som ger tuggmotstånd.
Rulla bollar och vänd i ströbröd eller sesamfrön och stek i neutral olja cirka 10-12 minuter runt om. Om bollarna blir för lösa att rulla, kan du prova att tillsätta lite mer maizena eller vanligt vetemjöl. Det går även utmärkt att klicka ned bollarna direkt i pannan med hjälp av två skedar.