Varför äta halvfabrikat när du kan laga dina egna delikata vegetariska köttbullar. Prova dessa enkla nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré! Till nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré passar ett fruktigt rött vin med mycket smak.
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, till en smet som går lätt att forma.
Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i rikligt med margarin.
Koka potatisen mjuk.
Värm mjölken och grädden tillsammans med margarin, socker och riven vitlök.
Pressa potatisen och rör om med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva moroten och löken. Värm upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk, utan att den tar färg.
Tillsätt sockret och fräs tills blandningen är ljusbrun. Häll ner i vinet och låt koka ihop cirka 10 minuter.
Tillsätt fond och vatten, låt koka ytterligare cirka 5 minuter. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.