Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/notfrikadeller-med-rodvinsky-potatispure/
Ingredienser:
2 portioner
Nötfrikadeller:
2 dl valnötter
2 dl svarta bönor
1 tsk mörk soja
2-3 schalottenlökar, finhackade
½ dl ströbröd
2 tsk koncentrerad grönsaksfond
1 krm mald muskot
salt
vitpeppar
mjölkfritt margarin, till stekning
Potatispuré
1 kg mandelpotatis
1 dl osötad sojamjölk
1 dl sojagrädde
2 msk mjölkfritt margarin
1 tsk socker
2 klyftor svart vitlök, alt vanlig vitlök
salt
vitpeppar
Rödvinssky
en morot
en rödlök
1 msk strösocker
3 dl rött vin
2 msk grönsaksfond
1 dl vatten
1 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
neutral olja
Varför äta halvfabrikat när du kan laga dina egna delikata vegobullar. Prova Vegourmets enkla nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré!
Till nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré passar ett fruktigt rött vin med mycket smak.
Nötfrikadellerna:
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, till en smet som går lätt att forma. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i rikligt med margarin.
Potatispuré:
Koka potatisen mjuk. Värm mjölken och grädden tillsammans med margarin, socker och riven vitlök. Pressa potatisen och rör om med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Rödvinsskyn:
Skala och skiva moroten och löken. Värm upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk, utan att den tar färg. Tillsätt sockret och fräs tills blandningen är ljusbrun. Häll ner i vinet och låt koka ihop cirka 10 minuter. Tillsätt fond och vatten, låt koka ytterligare cirka 5 minuter. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Somrig vegansk hamburgare gjord på rödbetor och vita bönor. Perfekt på grillen tillsammans med en smakrik valnötsröra som dressing. Detta recept på rödbetsburgare med valnötsröra kommer från matmagasinet VEGO. Förberedelser och tillagning: Rödbetsburgare Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket…
Läs receptetMandel och tofu med vitlök och chili blir underbara mandelbollar som smakar underbart tillsammans med en len böncréme och fräsch matvetesallad. Förberedelse och tillagning: Matvetesallad: Koka 4 portioner matvete (i buljong), ställ åt sidan och låt svalna. Grovhacka tomaterna och tärna avokado. Blanda grönsakshacket med matvete…
Läs receptet