Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/paella/
Ingredienser:
5 portioner
2 st gula lökar, hackade
3 st vitlök
500 g ris
1 paket saffran
2 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 burk krossade tomater
½ liter vin
2 msk grönsaksfond
1 gul paprika, hackade
1 röd paprika, hackade
färsk rosmarin
3 dl oliver
250 g körsbärstomater
olivolja
1 citron
salt
svartpeppar
Härligt smakrik och vacker rätt med underbara medelhavssmaker. En rätt som är perfekt att bjuda många på!
Förberedelser och tillagning:
Skala och hacka en lök och en vitlöksklyfta. Fräs i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med. Krydda med alla kryddorna och späd med tomaterna. Slå på vinet. Sjud i 15 minuter och tillsätt utspädd grönsaksfond under tiden. Hacka paprika och häll i. Tillsätt rosmarin, oliver, körsbärstomater och vänd i. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Dela och stek citronen. Pressa den den över paellan. Servera.
Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Receptet är hämtat från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Ett vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Mjuka smaker från champinjoner, ris och linser blandas med knapriga nötter och frön för en spännande smakupplevelse. Servera som en del av ett buffébord eller tillsammans med till exempel en stor sallad och ugnsstekt potatis. Vill man servera vin till…
Läs receptetEn risotto med smak av fänkål, chiliflakes, timjan och mozarella! Recept och foto är hämtat ur kokboken Ett stekt ägg är också middag: snabbmat för gröna gourmander (Bonnier Fakta) av Siri Barje. Såhär skirver Siri själv om denna rätt: ”Vill slå ett slag för risotton!…
Läs receptet