Ett vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Mjuka smaker från champinjoner, ris och linser blandas med knapriga nötter och frön för en spännande smakupplevelse. Servera som en del av ett buffébord eller tillsammans med till exempel en stor sallad och ugnsstekt potatis.
Värm ugnen till 200°.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknat och fått lite färg.
Borsta champinjonerna rena och skär dem sedan i tunna skivor. Tillsätt svampen till lökblandningen och rör om.
Blanda ner kryddorna utom kardemumman och stek i några minuter tills svampen fått färg. Blanda ner spenaten och linserna och häll sedan över blandningen i en stor bunke. Tillsätt riset och rör om.
I en separat bunke, vispa samman ägg och matlagningsgrädden och tillsätt kardemumman. Hacka cashewnötterna grovt och blanda ner dem tillsammans med pumpakärnorna i äggblandningen.
Häll ner äggsmeten i svamp- och risblandningen och blanda.
Smörj en avlång brödform med lite olja och häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Låt svalna innan du skär upp limpan i tjocka skivor. Servera på buffébordet eller med exempelvis falafel och en god sallad.