Ekologiskt vin & vegetarisk mat
Dina favoriter
Hem / Recept / Champinjonlimpa med ris och örter

Champinjonlimpa med ris och örter

8 personer | 55 min
Betyg (2 röster)
Vad tycker du?

Ett vegetariskt alternativ till köttfärslimpa. Mjuka smaker från champinjoner, ris och linser blandas med knapriga nötter och frön för en spännande smakupplevelse. Servera som en del av ett buffébord eller tillsammans med till exempel en stor sallad och ugnsstekt potatis.

Champinjonlimpa med ris och örter

Ingredienser

För 8 personer
1 limpa
1 1/2 dl rött eller svart ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
20-25 färska champinjoner
2 dl förkokta linser
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
1 tsk malen kardemumma
salt och svartpeppar
100 g bladspenat
3 stora ägg
1 dl vegetabilisk matlagningsgrädde
100 g cashewnötter
1/2 dl pumpakärnor

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200°.

2.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

3.

Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknat och fått lite färg.

4.

Borsta champinjonerna rena och skär dem sedan i tunna skivor. Tillsätt svampen till lökblandningen och rör om.

5.

Blanda ner kryddorna utom kardemumman och stek i några minuter tills svampen fått färg. Blanda ner spenaten och linserna och häll sedan över blandningen i en stor bunke. Tillsätt riset och rör om.

6.

I en separat bunke, vispa samman ägg och matlagningsgrädden och tillsätt kardemumman. Hacka cashewnötterna grovt och blanda ner dem tillsammans med pumpakärnorna i äggblandningen.

7.

Häll ner äggsmeten i svamp- och risblandningen och blanda.

8.

Smörj en avlång brödform med lite olja och häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

9.

Låt svalna innan du skär upp limpan i tjocka skivor. Servera på buffébordet eller med exempelvis falafel och en god sallad.

Recept och foto: Sofia Tegnefur
Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.
I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.
Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.