Sushisallad

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/sushisallad/

Recept sushisallad

Skriv ut receptet

Ingredienser:
2 portioner

½ broccoli, hackad
2 dl kokt ris
1 msk risvinäger
½ block marinerad tofu, delat i kuber
2 avokados, skivade
4 champinjoner, skivade
1 näve sockerärtor, grovt hackade
1 näve mungbönsgroddar
½ dl strimlad vårlök
¼ gurka, hackad
4 noripapper (strimlade med kniv)
1 msk sesamfrön
wasabi
japansk soja

Tillbehör:
gari (inlagd ingefära)

Sushi i salladsformat! Alla underbara smaker från sushi, men utan något rullande. Sushisallad är magiskt gott och ett måste för alla sushiälskare!

Förberedelser och tillagning:

Koka broccolin lätt. Blanda riset med risvinäger. Häll i resterande ingredienser, utom wasabi och soja, och blanda till en fluffig sallad. Rör ut wasabi i sojan och häll på som dressing. Servera.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet

Liknande recept

Extra len hummus med färgglad tomatsallad

Passa på att njuta av våra svenska tomater nu när de är i säsong. Servera som en lättare middag eller till en sensommarlunch. Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len. Ett lite pilligt och tidskrävande jobb med…

Läs receptet

Sallad på potatis, haricots verts, brödkrutonger, dijondressing och gröna blad

En smakrik och matig sallad med en ljuvlig dijondressing. Till en fransk sallad tycker vi att ett franskt rosévin i glaset passar utmärkt till. Förberedelser och tillagning: Gör såhär: 1. Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra. 2. Koka potatisen med…

Läs receptet

Vin som passar till

Marie d’Alsace

Detta ekologiska Alsacevin är perfekt till het asiatisk mat eller till lax!

  • Pris: 89 kr. 750 ml
  • Alkoholhalt: 12,5%
  • Artnr: 12244

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik