Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/ugnsgrillade-blomkalsskivor-med-oliv-orter/
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
2 dl gröna oliver, urkärnade
½ citron, bara saften
1 msk kapris
1 msk hackad färsk persilja
½ msk hackad färsk oregano
2 nypor socker
salt
peppar
olivolja
Tunna, kryddade rostade blomkålsskivor som passar bra som en trevlig förrätt eller som snacks till fördrinken.
Vi tycker att det är gott med ett friskt vitt vin med lite örtig smak som fångar upp örtigheten i rätten.
Förberedelser och tillagning:
Sätt ugnen på 180°c. Skiva blomkålshuvudet i centimetertjocka skivor. Stek dem med olivolja, salt och peppar i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Lägg över blomkålsskivorna på en ugnsplåt och grilla i ugn under 15 minuter. Grovmixa oliver, kapris, örter, citronjuice, socker och någon matsked olivolja i en matberedare. Ta ut blomkålen och klicka över olivblandningen. Servera. Njut!
Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Receptet är hämtat från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten. Förberedelser & tillagning Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med…
Läs receptetEn vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker som passar perfekt till våren och sommarens mottagningar och fester. Vi har fyllt den med en god potatissallad smaksatt med brynt smör och gräslök, en Västerbottenskräm med dill och toppat den med rostade hasselnötter som vi blandat med kummin.…
Läs receptet