På den norra spetsen av Nya Zeelands södra ö tillverkas några av världens mest framstående viner – friska och fräscha Sauvignon Blanc.
Det idealiska klimatet med långa soliga dagar, lite regn och kalkrik jordmån bidrar till att druvorna får längre tid på sig att mogna jämfört med andra ställen. Resultatet blir viner som är något ut över det vanliga.
Det är därför inte konstigt att Sauvignon Blanc från välrenommerade Marlborough ligger oss svenska konsumenter så varmt om hjärtat i valet av högkvalitativa, vita viner. Med en efterfrågan som alltid överstiger produktionen är vi mycket stolta över att kunna erbjuda King’s Bay - ett vitt ekologiskt vin med stor smak som nu finns i begränsat lager.
King’s Bay Sauvignon Blanc har en aromatisk och karakteristisk doft av tropisk frukt, fläder och krusbär. Smaken är druvtypisk och frisk med toner av päron och citrus. King’s Bay Sauvignon Blanc tillverkas på 100 % ekologiskt odlade druvor. Vinet fungerar utmärkt att ackompanjera rätter av fisk och skaldjur, att avnjutas på egen hand eller varför inte testa vinet till en bit chèvre?
Visste du att den färgstarka och vackra fågeln kungsfiskaren anses bringa tur i Nya Zeeland? Vinproducenter i Nya Zeeland menar att om man ser en kungsfiskare på vingården är det ett tecken på att skörden kommer bli enastående.