NYHET! UNIK DRUVBLEND FRÅN PRIVAT VINGÅRD
På var och varannan restaurang och vinbar hittar man naturviner idag. Den här supertrendiga vinmakarfilosofin, som startade som en rebellisk rörelse av unga vinmakare i Beaujolais på 1960-talet, har sedan vuxit sig stor och tagit vinjournalister & sommelierer med storm. Från prisbelönta vinproducenten Dominio de Punctum lanseras nu Pablo Claro, ett fruktigt naturvin gjort på biodynamiskt och ekologiskt odlade druvor från ägarens privata vingård.
GULDMEDALJ i den prestigefyllda vintävlingen Gilbert & Gaillard 2022.
Vinmakaren (namn) har valt att arbeta med en unik druvsammansättning av tempranillo och petit verdot som skördats på natten och sedan fått jäsa naturligt. Tempranillo är, som känt, en legendarisk druva från Spanien som bidrar med frukt och komplexitet. Petit verdot, med sin kryddighet och toner av mörka bär, förekommer mer i Bordeaux och odlas oftast i mindre kvantiteter. Tillsammans ger de intensiva, fruktiga och kryddiga vin med toner av björnbär, mörka körsbär, plommon, rostat kaffe och örter.
Serveringstips: Korka upp Pablo Claro vid 16–18°C till kycklingpaella, smakrika vegetariska rätter, tapas eller ett gäng härliga ostar.
Vad är ett naturvin?
Kort sammanfattat är naturviner gjorda med minimal mänsklig påverkan och med så få tillsatser som möjligt. Vinerna blir pigga och intensiva i smak – helt i harmoni med naturen. Namnet Pablo Claro är starkt knutet till familjen då det är uppkallat efter den första medlemmen i den här generationen av vingårdsägare. Det här spanska naturvinet representerar tradition och historia med moderna medel för ett hållbart jordbruk.