Friterade potatisskal

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/friterade-potatisskal/

friterade potatisskal

Skriv ut receptet

Ingredienser:
10 stora potatisar, endast skalen
ca 1 l olja till fritering
salt
Rökig äppelmajonnäs
ca 3 dl veganmajonnäs
1 dl äppelsylt
½ tsk liquid smoke
rosépeppar
salt

Bjud på klimatsmarta snacks till helgen, friterade potatisskal! Varför slänga något som kan bli goda chips?

Till chips och dipp tycker vi att ett fylligt rött vin med mycket smak är en bra matchning.

Förberedelser och tillagning:

Skala potatisarna med en skalkniv så du får några millimeter tjocka skal, skölj skalen väl och låt dem torka. Värm oljan och fritera skalen krispiga och gyllenbruna. Salta och låt dem rinna av på ett galler. Blanda majonnäsen med äppelsylt, liquid smoke, rosépeppar och salt. Servera potatisskalen med majonnäsen eller annan valfri dipp du gillar.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet

Liknande recept

Pizzabullar med pesto eller grön örtröra

Snabba pizzabullar som vi fyller med tomatpesto eller en örtröra på färska örter, citron och vitlök. Perfekt på buffébordet eller som tilltugg till ett glas mousserande vin innan maten. Förberedelser & tillagning Finhacka ingredienserna till örtröran och blanda ner i oljan eller mixa all med…

Läs receptet

Vegetarisk smörgåstårta

En vegetarisk smörgåstårta med svenska smaker som passar perfekt till våren och sommarens mottagningar och fester. Vi har fyllt den med en god potatissallad smaksatt med brynt smör och gräslök, en Västerbottenskräm med dill och toppat den med rostade hasselnötter som vi blandat med kummin.…

Läs receptet

Vin som passar till

Raza Selection Malbec Shiraz

Rättvisemärkt och ekologiskt från Argentina.

  • Pris: 99 kr. 750 ml
  • Alkoholhalt: 13%
  • Artnr: 6504

Finns i Systembolagets butiker   Hitta närmaste butik