Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/kantarellbonbiffar/
Ingredienser:
5 st biffar
BIFFAR
1 burk avrunna svarta bönor
2 schalottenlök
1 dl torkade kantareller (eller 2 dl färska), hackade
1 msk rismjöl
2 msk sojagrädde
2 tsk sojasås
svartpeppar
salt
RÖSTI
1 msk finhackad bladpersilja
1 st schalottenlök
1 msk sojagrädde
1 msk sojamjöl
10 st potatisar
mjölkfritt smör
salt
peppar
Delikata bönbiffar med kantareller som smakförstärkare. Servera tillsammans med rösti och surkål för den kompletta upplevelsen.
Förberedelser och tillagning:
Börja med biffarna: mosa de svarta bönorna, hacka lök, blanda med kantareller, rismjöl, sojagrädde, sojasås, peppar och salt. Blanda tills det blir en fast biffsmet. Forma till biffar. Stek i olja, 5 min på varje sida. Gör röstin: Skala potatisen. Riv eller finhacka potatisen och krama ur så mycket vätska du kan. Blanda potatisen med sojamjöl, sojagrädde. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna, lägg i potatissmeten och platta ut till en jämntjock tunn kaka. Stek röstin krispigt gyllenbrun på båda sidorna.
Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Somrig vegansk hamburgare gjord på rödbetor och vita bönor. Perfekt på grillen tillsammans med en smakrik valnötsröra som dressing. Detta recept på rödbetsburgare med valnötsröra kommer från matmagasinet VEGO. Förberedelser och tillagning: Rödbetsburgare Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket…
Läs receptetVarför äta halvfabrikat när du kan laga dina egna delikata vegobullar. Prova Vegourmets enkla nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré! Till nötfrikadeller med rödvinsky och potatispuré passar ett fruktigt rött vin med mycket smak. Förberedelser och tillagning: Nötfrikadellerna: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, till en…
Läs receptet