Tomatpasta med smulad tempeh

Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/morotspasta-med-smulad-tempeh/

Morotspasta med smulad tempeh

Skriv ut receptet

Ingredienser: 

4-5 portioner
500 g pasta
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 liten aubergine, i små tärningar
150 g tempeh
2 msk tomatpuré
1 burk passerade tomater
1 msk rödvinsvinäger
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 kruka färsk basilika, hackad
vegansk ost (parmesan)
salt
svartpeppar

Till servering:
vegansk parmesan

Börjar du tröttna på bönor, tofu och grönsaker i dina pastarätter? Prova tempeh! Den härliga proteinrika råvaran görs på fermenterade sojabönor och är unik i både konsistens och smak. Denna pasta med smulad tempeh är en riktig höjdare!

Förberedelser och tillagning:

Koka pastan i saltat vatten. Stek löken och vitlöken med riklig mängd olja i en gryta eller djup stekpanna. Häll ner auberginetärningarna och smula ner tempehn i mellanstora bitar. Stek tills allt fått färg. Tillsätt tomatpurén, stek blandningen lätt. Häll ner passerade tomater, vinäger, fond, hackad basilika samt salt och peppar. Sjud i 10 minuter. Blanda i pastan och vänd runt. Riv över vegansk parmesan. Servera direkt.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet

Liknande recept

Vårig pasta med sparris, örter och rostad mandel

En ljuvligt vårig pastarätt med sparris, färskost, örter och citron som vi toppar med mild rostad mandel. Snabblagad primörlyx! Om man vill servera ett glas vin till denna rätt tycker vi att man ska rikta blickarna mot franska vita viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc.…

Läs receptet

Spaghetti med linsbolognese

En italiensk klassiker i ny vegetarisk tappning. Vitlök och örter ger denna pastasås en ljuvlig smak som fungerar både till vardag och fest. Förberedelser och tillagning: Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök fint och riv moroten grovt. Hetta upp olivolja i en…

Läs receptet

Vin som passar till

Tomatpasta med smulad tempeh

  • Pris: kr.
  • Artnr:
kr