Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/sallad-pa-potatis-haricots-verts-brodkrutonger-dijondressing-och-grona-blad/
Ingredienser:
½ kg mindre potatisar
10 körsbärstomater, delade i fyra delar
4 skivor surdegsbröd
2 msk olja
300 g frysta haricots verts
1 påse färsk spenat, 70 g
1 påse machêsallad, 70 g
½ valfria burk oliver
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
½ citron
En smakrik och matig sallad med en ljuvlig dijondressing. Till en fransk sallad tycker vi att ett franskt rosévin i glaset passar utmärkt till.
Gör såhär:
1. Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra.
2. Koka potatisen med skalet på precis så att de är klara, häll av och dela i mindre bitar. Stek eller koka haricots verts tills de är klara, ungefär 2 minuter.
3. Riv brödet i mindre bitar och stek i olja tills de är gyllenbruna.
4. Dela tomaterna i fyra delar. Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatisen medan den fortfarande är varm. Toppa med haricots verts, oliver, tomater och brödkrutonger.
5. Droppa över dressingen. Servera med en citronklyfta.
Recept och foto: Siri Barje @olivehummer
Passa på att njuta av våra svenska tomater nu när de är i säsong. Servera som en lättare middag eller till en sensommarlunch. Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len. Ett lite pilligt och tidskrävande jobb med…
Läs receptetEn underbar linssallad med smak av apelsin, mandel och timjan. Receptet är uppbyggt så att man kan välja om man vill göra rätten helt vegansk, vegetarisk eller om man vill lägga till lite skaldjur. Smart och kul koncept på recept tycker vi, hämtat ur den…
Läs receptet